Loading Map....

Дата/час
10/09/2018
18:30 - 20:30

Място
Нов театър-НДК
пл. България 1
София

Категория


Писателят Георги Марков 40 години по-късно

Писателят Георги Марков 40 години по-късно – между редовете и в лабиринта от думи, отекнали по радио „Свободна Европа”, на 10 септември 2018 г. от 18:30 ч. в Нов театър-НДК ще се потопят видни български писатели, театрали, журналисти, политици и артисти, сред които Георги Господинов, Росен Елезов, Асен Агов и други приятели, а водещи на събитието ще бъдат Захари Карабашлиев и Тони Николов.

Като реверанс към творчеството му в навечерието на 40-годишнината от трагичната кончина на твореца дисидент в ново издание с твърди корици излиза и „Портретът на моя двойник” – повестта, която редом с „Жените на Варшава” се превръща в едно от върховите постижения на българската белетристика.

Със смъртта на Георги Марков българската литература губи един забележителен писател, а България – най-авторитетното име на своята емиграция. Заповядайте да почетем заедно творчеството му и да съхраним историите от ефира на една свободна Европа, оказали се „спасителни за слушателите и смъртоносни за самия разказвач.”