Loading Map....

Дата/час
11/06/2016
11:00 - 14:00

Място
Градска градина – Пловдив
Централен павилион
Пловдив

Категория


Пловдив чете: "Чети с мен" 2016

По инициатива на държавния глава Росен Плевнелиев на 11 юни, събота, ще се проведе третото издание на националната кампания за насърчаване на четенето „Чети с мен“.

Инициативата е с начало 11.00 часа в Градската градина в Пловдив, когато президентът Плевнелиев, писатели, музиканти, артисти и политици, ще четат откъси от любими книги. Програмата ще продължи до 12.00 часа, като едновременно с това ще има съпътстващи събития и в десетки населени места в цялата страна.

Специален гост на третото издание на „Чети с мен“ ще бъде принцеса Лаурентин, посланик на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността, председател на фондация The Reading and Writing.

Инициативата на президента Росен Плевнелиев се провежда с подкрепата на Община Пловдив, Министерството на образованието и науката, Министерство на културата, Асоциация „Българска книга“, Съюза на народните читалища, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондациите „Глобални библиотеки“ и „Детски книги“, както и на сайтовете „Аз чета“, „Книголандия“ и Love Theater.

Пълната програма на „Чети с мен“ можете да намерите в официалния блог www.chetismen.tumblr.com и на страницата на инициативата във Фейсбук – Чети с мен.