Loading Map....

Дата/час
09/06/2016
18:00 - 19:00

Място
Книжарница „Хермес” – Централ
ул. „Княз Александър I” 43
Пловдив

Категория


Пловдив чете: Премиера на „Несъгласни думи“ от Димитър Бочев

Тази година Издателска къща „Хермес“ ще вземе участие в културната програма на „Пловдив чете“ с две прояви – представяния на „Площад България“ от Мирела Иванова и на „Несъгласни думи“ от Димитър Бочев.

Заповядайте на 9 юни (четвъртък) от 18,00 ч. в Книжарница „Хермес“ – Централ , ул. „Княз Александър I“ 43 за премиерата на „Несъгласни думи“ от Димитър Бочев. Сборникът съдържа текстове, обединени тематично от присъщия на автора интерес към фундаменталните и извечни въпроси за съотношението между творчество и смърт, талант и характер, щастие и смисъл.

За Бочев съдбата на писателя е еднородна с мисията на Богочовека: да прекрачва с мъчителни усилия граници, да руши регламенти, осъзнавайки при това немощта на словото пред действителността. Част от текстовете на сборника имат мемориален характер и са посветени на съдържателните му отношения с така незаслужено позабравените от съвремието ни творци като Георги Марков, Асен Игнатов, Тончо Жечев, Атанас Славов, Хр. Огнянов, Желю Желев.

По своята природа „Несъгласни думи“ е отчаян опит да се разгадае Богът и светът – опит, който, като всяко съществено познание, започва със себепознанието.