Loading Map....

Дата/час
17/03/2017
18:00 - 20:00

Място
Народно читалище „Съгласие 1862“
ул. „Георги С. Раковски“ 20
Ямбол

Категория


Поетически двубой в Ямбол: Величка Русева срещу Милена Йорданова

След успеха на първия ямболски поетически двубой преди година предстои второто му издание в града в Синия салон на НЧ „Съгласие 1862”. В този двубой, който е тридесет и четвърти поред, основни участници отново ще бъдат две дами – Величка Русева (със секундант Росица Бакалова, поетеса, журналист и учител, а също участник и победител в миналогодишния двубой) и Милена Йорданова (със секундант Жельо Учков, собственик на ИК „Жельо Учков“). Автор и водещ – Петър Чухов.

Входът е свободен.

Двубоят ще протече в обичайните четири тура:

I тур – всяка от двете дами ще се представи в рамките на 10 минути с най-доброто от поезията си.

II тур – всяка ще има по 10 минути, за да дискредитира опонентката си, представяйки на публиката нейни слаби, по своя преценка, творби.

След втория тур публиката ще има възможност да предложи дума или фраза като тема за импровизация. Предложенията, записани на листчета, ще бъдат събрани в шапка, от която водещият ще изтегли едно и това ще бъде темата, по която дамите ще пишат в продължение на 20 минути. През това време ще се проведе

III тур, в който секундантите ще разполагат всеки с по 10 минути, за да защитават своята дама и да нападат съперничката й.

И накрая,

IV тур – по 5 минути на всяка дама за прочитане на написаното току-що стихотворение по темата, зададена от публиката.

Публиката ще гласува след всеки тур за предпочетената авторка с предварително раздадените листчета като резултатите ще се изписват на табло, без обаче да се знае кои числа за кого се отнасят. Победилите поет и секундант ще бъдат обявени накрая, след като се съберат резултатите от гласуването.