Loading Map....

Дата/час
28/01/2016
18:30 - 20:30

Място
клуб „Благодатният четвъртък“


Категория


Поетически трубадурски двубой: Теодора Тотева срещу Невена Борисова

„Голи стихове“ срещу „Бавни портрети“ са заглавията на издадените досега стихосбирки на младите авторки, участнички в първия за годината поетически двубой. Секундант на Теодора Тотева ще бъде Емилия Найденова, на Невена Борисова – Крис Енчев.

Автор и водещ на поетическите двобой е Петър Чухов.
Битката ще се състои в клуб Благодатният Четвъртък към Столична библиотека.

Двубоят протича в четири тура:

I тур – всяка от двете дами ще се представи в рамките на 10 минути с най-доброто от поезията си.

II тур – всяка ще има по 10 минути, за да дискредитира опонентката си, представяйки на публиката нейни слаби, по своя преценка, творби.

След втория тур публиката ще има възможност да предложи дума или фраза като тема за импровизация. Предложенията, записани на листчета, ще бъдат събрани в шапка, от която водещият ще изтегли едно и това ще бъде темата, по която дамите ще пишат в продължение на 20 минути. През това време ще се проведе

III тур, в който секундантите ще разполагат всеки с по 10 минути, за да защитават своята дама и да нападат съперничката й.

И накрая,

IV тур – по 5 минути на всяка дама за прочитане на написаното току-що стихотворение по темата, зададена от публиката.

Публиката гласува след всеки тур за предпочетената авторка с предварително раздадените листчета като резултатите ще се изписват на табло, без обаче да се знае кои числа за кого се отнасят. Победилите поет и секундант се обявяват накрая, след като се съберат резултатите от гласуването.