Loading Map....

Дата/час
12/11/2015
18:00 - 19:30

Място
Съюз на архитектите
Кракра 11
София

Категория


Поетична вечер с "Неща за обичане" от Светла Радкова

Представяне на книгата с поезия „Неща за обичане“ от Светла Радкова
Представя Анжела Димчева

От безбройните неща за обичане не премълчавам няколко.
От още толкова възможни думи, с които да ги облека така, че да ги заобичате и вие, избрах тъкмо тези.
И щом държите книгата в ръцете си означава, че безсънните ми стихчета са готови да отворят вратата на очакванията ви и нямат търпение да ви подарят още куп неща за обичане.
Всички сме родени със свободата да избираме.
Светла Радкова

„Деликатна сетивност, ефирно отражение на фин вътрешен ефир са тези стихове – подобно водно конче, което докосва едва-едва езерните води, за да не разруши идеята за езеро. Или идеята за тишина…. Но в поезията си Светла Радкова разчита и на неочаквания ракурс, на сепването пред споделената гледка. Това са думи, живи и пластични, чисти и внимателни към движещия се хаотично свят.
Книга, пълна с неща за обичане… и за откриване.“
Виолета Христова

„Провокация за мисълта и сетивата, наслада за духа са стиховете на Светла Радкова. Щрихи живот, положени от ръката на майстор и видени с наблюдателното око на художник. Малки изповеди, които деликатно докосват замрели уж струни, събуждат забравени спомени, полагат целебен мехлем на стари рани. Човек може да подари или да си подари тези стихове и да преоткрива в тях частици и от своя личен свят, пресъздаден с чувствителността на жена. Трябва да сме благодарни на вкуса, куража и себеотрицанието, с което Жанет 45 публикува българска поезия.“
Даниела Горчева