Loading Map....

Дата/час
29/03/2017
18:00 - 20:00

Място
Читалище.то
ул. "Лавеле" 11
София

Категория


Представяне на 5 учителски помагала към "Моите красиви рога"

Представяне на първите по рода си за България учителски помагала за работа с неизучаван литературен текст.

Тези кратки учителски помагала към книгата „Моите красиви рога“ имат за цел да предложат алтернативен подход към разискването на допълнителни неизучавани текстове в клас, да разгледат четенето като процес, който не само провокира мисълта и вникването в текста, но и носи удоволствие.

Всяко помагало разисква отделна тема:

– Различие и толерантност,
– Приятелство
– Загуба и болка
– Доверие и страх
– Позитивна нагласа

Включва откъс, въпроси и допълнително занимание за работа в клас с игрови характер.

Работата само с един кратък откъс може да събуди у децата желанието да прочетат цялата история. Приложените въпроси към всеки откъс имат за цел да провокират мисленето на учениците и умението им да слушат, като разбират основните му послания. Допълнителни въпроси целят да изведат учениците от микросвета на книгата, да ги поставят в аналогична ситуация, като отключат у тях различен набор от емоции. Игровите занимания в края на всеки модул развиват фината моторика и провокират въображението да работи на още по-бързи обороти.

Всички записали се учители ще получат безплатно разпечатано копие на помагалата + талон с линк, откъдето да свалят подарък PDF на книгата „Моите красиви рога“, както и талон с отстъпка за индивидуална или групова поръчка на книгата.

ЗАЯВИ СВОЕТО МЯСТО тук:
https://event.gg/5835/

Събитието е безплатно, но местата са силно-ограничени :-)