Loading Map....

Дата/час
18/10/2018
16:30 - 18:00

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Представяне на „Български поетически авангард: Антология“

Съставители на новата антология „Български поетически авангард“ са проф. Михаил Неделчев, доц. д-р Елка Трайкова и доц. д-р Мариета Иванова-Гиргинова. Предговорът и бележките в книгата са дело на същия творчески екип. Антологията е създадена в рамките на проекта „България и Украйна – култура на преломите (XIX – XXI век)“, който търси диалог и съответствие между българския и украинския поетически авангард. Книгата е публикувана от издателски център „Боян Пенев“ при Институт за литература на БАН.

Антологията е предназначена за образователни и изследователски цели. Тя е двуезична – на български и в превод на украински език; излиза от печат заедно със също двуезична антология „Украински поетически авангард“.

Проф. Михаил Неделчев е почетен професор на НБУ. Той е ръководител на Литературноисторическата школа „Д-р Кръстьо Кръстев“ на НБУ, чиито членове са и двете изследователки в създалия антологията екип от БАН.

Дискутанти ще са доц. д-р Елка Трайкова, Институт за литература, БАН и доц. д-р Мариета Иванова-Гиргинова, Институт за литература, БАН.