Loading Map....

Дата/час
23/05/2015
18:00 - 19:30

Място
НДК
Площад България 1
София

Категория


Представяне на Божана Апостолова

Писането на Божана Апостолова непрестанно се променя по посока на все по-резки, остри, необичайни прозрения – необичайни по куража си, по отказа си да се водят от готови отговори и утехи, от фасадите на приетото.” Миглена Николчина

 

Господи, какъв „живот без маска и без грим“ и какъв смях през сълзи над преживяното!“ Иван Цанев за романа „Делнична библия”

 

Тъкмо автоиронията, усмивката в себе си и към себе си, заедно с прошката и болката към и за всички, превръща животописанието на Божана Апостолова в една от малкото човечни книги на прехода. Прави така, че най-ценното усещане от първата до последната страница да е: И ти го можеш, само го поискай силно!
Антон Баев за романа „Делнична библия”
Приказката е великолепна! Отваря и врата към фантастични светове, и апетит за четене, което ми се струва най-важно. Езикът, през който мисли и говори малката Божана, е напълно неподправен, заразителен, сякаш чуваш гласът й да звънти и да се рее в пространството… Тук иронията и сериозното са така неразчленимо и завладяващо свързани, че правят приказката философска и вълнуваща не само децата!
Камелия Спасова за поредицата съвременни детски приказки „Малката Божана”

 
Представя: изд. „Жанет 45“
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК