Loading Map....

Дата/час
25/03/2015
18:30 - 20:00

Място
Greenwich Book Center
бул. Витоша №37
София

Категория


Представяне на „Човек за споделяне. Книга втора“ от Георги Константинов

Издателска къща ХЕРМЕС има удоволствието да Ви покани на премиерата на „Човек за споделяне. Книга втора“ от Георги Константинов.

На 25 март (сряда) от 18,30 ч. в Книжен център Greenwich ще се проведе премиерата на втората споменна книга „Човек за споделяне“ на Георги Константинов. Книгата ще представи поетът Петър Анастасов.

Обществото ни боледува – не само физически, но и духовно. Има статистика, че немалко млади хора у нас са неграмотни!… Чуваме всякакви политически щуротии в обществото, но никой не надига глас против днешната духовна убогост, която ни заобикаля. Да не говорим за материалната бедност, обхванала най-малко два-три милиона души. Често говорим за свобода и демокрация, а не си даваме сметка, че бедността е също вид несвобода…

В новата си споменна книга Георги Константинов е воден от особено чувство за истинност и справедливост, с което се стреми да завладее и своите читатели. С лекота и голяма доза поетичност той ни запознава със своите преживявания и ни кара да се замислим над важните неща в живота.

Георги Константинов е роден през 1943 г. в гр. Плевен. Завършва СУ „Климент Охридски“ – специалност „Българска филология“. Работи като телевизионен журналист (1967–1969 г.), главен редактор на сп. „Родна реч“ (1973–1983 г.) и на сп. „Пламък“ (от 1983 г.). Бил е народен представител в VII ВНС (1990–1991 г.), заместник-министър на културата (1995–1997 г.). От 2000 година е председател, а от 2013 г. – почетен председател на българския П.Е.Н. център. Автор на над 30 книги с поезия, както и на книгите за деца „Магаре с крила“, „Приказки за Румпи-Румп“, „Туфо Рижия пират“ и „Папагалчето Браво“. Стиховете му са преведени на английски, френски, немски, руски, полски, фламандски, японски, хинди, фарси и др. езици.

 

Заповядайте на

премиерата на „Човек за споделяне. Книга втора“

от Георги Константинов

25 март (сряда) от 18,30 ч.

Книжен център Greenwich!

Очакваме Ви!