Loading Map....

Дата/час
24/09/2013
18:30 - 19:30

Място
Хеликон – Витоша
бул. Патриарх Евтимий №68
София

Категория


Премиера на "Диагноза: изгубена" от Десислава Шейтанова

На 24.09.2013 г. (вторник) ще се състои премиерата на  „Диагноза: изгубена“ от Десислава Шейтанова – романът, който тази година спечели VІІ Национален литературен конкурс „Хермес” за първа книга.
Мястото е книжарница „Хеликон – Витоша“, а часът – 18,30.

Десислава Шейтанова е родена през 1983 г. във Варна. Завършва IV езикова гимназия и специалност „Публична администрация“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Печели годишния конкурс на Катедрата по публична администрация и фондация „Лиляна Данева-Бризби“ за научно есе за 2004 г. Магистър по стопанско управление, владее френски, английски и португалски език. Живее в София със съпруга си и любимия си котарак, работи в банка като експерт кореспондентски отношения.

На пръв поглед двадесет и осем годишната Лена е успяла и щастлива жена. Тя е хубава, умна, работи на престижна позиция в голяма компания и е омъжена за любовта на живота си. В свят на криза и несигурност Лена е сред малкото материално и емоционално обезпечени късметлии, но не се чувства щастлива. Скучното и монотонно ежедневие я поглъща и тя осъзнава, че балансирайки между работата и семейството, е на път да загуби себе си. Тихото недоволство от посредствения начин на живот прераства в сдържан гняв и поражда у нея усещане за безпътица.