Loading Map....

Дата/час
02/04/2014
19:30 - 21:00

Място
бар Trip Ten
бул. България 1
София

Категория


Представяне на "Дивата природа" на Белослава Димитрова, изд. "Deja Book"

Белослава Димитрова и издателство „Deja Book“ имат безкрайното, неоспоримо и свежопролетно удоволствие да ви поканят на представянето на стихосбирката „Дивата природа“, една уникална смес между поезия и натурализъм.

Събитието ще се състои на 2 април (сряда) в клуб „Trip Ten“ под Моста на влюбените зад НДК, ще започне в осветения следработен час 19:30, когато бирата, виното и литературата свещенодействат за добра атмосфера – силно вярваме, че магията ще се случи.

Редом с представянето на книгата, което съвпада и с рождения ден на чаровната авторка (хип-хип!), ще ви разкажем и за новото издателство „Deja Book“, а събитието ще бъде част и от сбирките на популярния клуб „Spirt and Spirit“ на Светлозар Желев, който по това време обичайно смесва благородни напитки с качествени книги и още по-качествени читатели.

Вижте първите отзиви за стихосбирката на Белослава:

Тя пише опасно, нелирично, афористично – като Константин Павлов. Плътните, но вторични описания на животни в новата ? книга създават усещането за космическа дълбочина на погледа и показват човека като един сред многото животински видове. (Това наричаме постхуманизъм.) Животът е нелеп, живото е чудовищно… И самият човек си отива бавно, заедно с падащата косо кървава битийна светлина на залеза. 
Вземи и чети!

Ани Илков

В новата книга на Белослава Димитрова „Дивата природа“ е безмилостна, даже зловеща в почти пълното отсъствие на човешкото. Светът съществува само заради своето възпроизвеждане, началото на живота е край на чудото, всички опити за близост са обречени, а провалът на човека е неминуем. „Няма защита/ няма такава“. И все пак – шизофренията на оцеляването – сърцата бият, кръв и слуз текат, водата пречиства, слънцето изпарява, хищническо правене на любов, поглед нагоре, отвъд земята, където може би всичко ще се повтори. И пак. Спомнете си филма „Ел Дорадо“ на Карлос Саура, пътуването без край, с неясна цел, с ръждясващи оръжия, малария, влага и гниене, джунглата, която поглъща без следа… Това пътуване-търсене из „Дивата природа“ крие опасности, Белослава. Затова – смелост! Светът предстои.


Силвия Чолева