Loading Map....

Дата/час
25/05/2017
18:30 - 20:00

Място
Кафе-аператив „Нашето място“
бул. ген. Столетов 107
Стара Загора

Категория


Представяне на "Галерия от светове" от Йова Станкова в Стара Загора

СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“ и „Нашето място“ ви канят на представянето на романа „Галерия от светова“ на Йова Станкова.


Йова Станкова е родена през 1982 година в София. Като дете живее в Луанда, Ангола със своите родители. В София завършва средното си образование в 125 СОУ „Проф. Боян Пенев” с изучаване на френски език. Има магистърска степен от университета „Лудвиг-Максимилиан” в Мюнхен, където изучава специалностите „Наука за религиите”, „Политология” и „Руски език”. От 2010 година живее в Кейптаун, Южна Африка, където се отдава изцяло на хобито си да пише на български език.

„Галерия от светове” е първият й роман.

Романът е писан от жена за жена и е проява на женското възприемане за света. Героинята е млада жена, която след развода със съпруга си, заможен руснак, остава да живее в неговата галерия в София. Чрез изкуството тя се опитва да намери себе си, смятайки, че така може да запълни празнотата в живота си. Чрез различните образи героинята нарцистично се оглежда като в огледало и така проумява смисъла на всеки спомен и на всяка несполука, като ги превръща в потенциал за оцеляване и метаморфоза. Отвореният край създава предпоставка за още метаморфози извън текста и сюжета, които неизбежно остават за читателя.
Медиен партньор на събитието – Аз чета – AzCheta.com.