Loading Map....

Дата/час
11/10/2018
18:30 - 21:30

Място
Клуб седем
ул. "Дондуков" 27
Велико Търново

Категория


Представяне на книгата "Перо от Древна Тишина" на С. Трифонова

Светлина Трифонова е на 29г. и е родена в Пловдив. Завършила е МИО в Пловдивския университет и Мениджмънт по програма Еразъм в Университета в Гент, Белгия. Работи през голяма част от следването си. През 2012 започва работа в межународна компания и скоро след това става част от мениджмънт програма за интензивно развитие на таланти.

След края на програмата напуска работната си среда и решава, че ще изследва докрай любовта си към писменото слово и година след това започва svetlina.org/In Soliloquy. (Soliloquy – от лат. езил означава „Разговор с душата“). Печели първо място на национален конкурс за поезия през 2012г. под надслов „Полети на крилете на Любовта” и конкурс за разказ за предците и рода през 2016.

Пише, пътува, превежда поезия, есета, разкази и рисува картините за книгите си. Представя поезия на български и английски на фестивалите „Духовност без граници” в Пловдив, на Петия Международен фестивал на Славянската поезия в Бѐлско-Бя̀ла, Полша; „Наследници на траките“ в Пловдив. Нейна поезия е публикувана в поетичните алманаси „Гласът на Вселената“, „Ако търсиш любов“, поетичен аламанах в САЩ, списанието „SiirDen”в Турция, Wytych в Полша и др.

Книгата „Перо от Древна Тишина“ е написана и нарисувана от Светлина Трифонова. В нея ще намерите около 132 страници с поезия, поетични афоризми и Soliloquy-та от последните шест години. Книгата е отличена за дебютна поетична книга от Четвъртото издание на Международния фестивал на поезията „Духовност без граници“, гр. Пловдив. Към момента се превежда на английски и ще бъде пусната за печат и в този вариант.