Map Unavailable

Дата/час
17/07/2019
19:00 - 21:00

Място
Кафе-книжарница „Страница 394“
ул. "Хаджи Димитър" 27
Велико Търново

Категория


Представяне на книгата "Страх от обичане" - Неви Боджукова

Тя е психолог по професия и разказвач на истории по душа. А на 17 юли ще бъде представянето на дебютната й книга „Страх от обичане“ в кафе-книжарница „Страница 394“, гр.Велико Търново.

За автора:
Неви Боджукова описва себе си чрез ролите, в които ежедневно й се налага да влиза – майка, дъщеря, сестра, приятелка, партньор, психолог, писател. Благодарение на тях се учи ежедневно и опознава себе си. Вярва, че щастливи са онези, които се осмеляват да мечтаят и да сбъдват мечти. Натъжава се, когато вижда как хората пропиляват потенциала си, страхувайки се от това да пробват.
За нея любовта е основния двигател на нашето съществуване. Въпреки борбения дух, си признава, че се чувства най-добре, когато е крехка и обичана. Не се срамува, че е романтичка, която все още вярва в чудеса. Убедена е, че нежността е най-доброто лекарство за всяка болка.
За работата си казва, че се чувства късметлийка, защото прави онова, което харесва. Вярва в идеята, че човек трябва да се развива и обогатява постоянно. Може би затова не спира да учи. В момента е докторант към катедра “Психология” в Югозападен университет „Неофит Рилски“.
Писането пък е нейният начин да погледне живота отстрани. Това е времето, в което остава насаме със себе си, споделяйки с белия лист нещата, които й се случват и вълнуват. В книгата й има описани много лични моменти. Това е така, защото тя вярва, че само една истинска история, може да размисли, провокира, усмихне и вдъхнови читателя.

За книгата:
Книгата описва пътя на едно младо момиче, което преживява любовта в различни цветове. Понякога тя е светла и слънчева, друг път тъмна и замръзнала.
Тя разказва как преминава през загубата на близък човек и как смъртта я подсеща да търси себе си да се бори за щастието си, въпреки всичко и всички. Един роман, изтъкан от реални случки и емоции, с които не само героинята, а всеки човек рано или късно се сблъсква и живее.