Loading Map....

Дата/час
10/12/2015
16:00 - 17:30

Място
НДК
Площад България 1
София

Категория


Представяне на образователна програма-игра „Дар от сърце”

Представяне на образователна програма-игра „Дар от сърце”.
Автор: Колектив „Виксис” („Буквенка”, „Цифренка”)

В „Дар от сърце” увлекателната българската народна приказка е приятно преплетена с весели ситуации-игри и образователни задачи. Децата, ползващи програмата, слушат историята, прелистват илюстрациите и играят – забавляват се да намерят отговори на въпроси по: български език, математика и роден край. Същевременно
анимационните герои реагират на техните действия. В хода на играта постепенно се отключват нови епизоди от продължението на приказката. В края на приключението, децата виждат какъв е най-ценния дар за всеки човек – а именно „Дар от сърце”.

Представяне на „Календар за размисъл и развлечение” на Стоян Владимиров
Календарът за 2016 година, създаден от Стоян Владимиров, е с компактно събрана информация за основни, принципни неща. Служи като основа за разкази и размисли по темите: „Нашата вселена” (символично представяне на развитието на Вселената от Големият взрив до появата на човека), „Нашият живот” (представяне на „мястото” на изкуството и природата, трудовата дейност на хората, политиката, обществото и религията), „Нашето здраве и образование” (представяне на ролята на гените,влиянието на околната среда и личния принос на хората в тези основни направления на нашия живот).
Представя „Виксис”

Сцена, ет. 3