Loading Map....

Дата/час
16/10/2017
17:30 - 19:00

Място
Нов български университет, Книжарницата на корпус I
ул. Монтевидео №21
София

Категория


Представяне на общоуниверситетско издание „Пиеси за справедливостта“

Център за книгата представя общоуниверситетско издание „Пиеси за справедливостта“ със съставител проф. Виолета Дечева, д.н. на 16 октомври 2017 г. от 17.30 ч. в Нов български университет, книжарницата на корпус I. Водещи на събитието са проф. Виолета Дечева, д.н. и Боян Папазов от Лаборатория за писане на пиеси.

Как се разбира справедливостта в България?

Този том съдържа шест пиеси и те представят шест различни гледни точки към този въпрос. Авторите им са номинирани за участие в Лабораторията за писане на пиеси на НБУ през февруари 2017 г. сред 85-имата участници в първото издание на Конкурс за нова пиеса ‘2017 на НБУ на тема Справедливостта.

С „Пиеси за справедливостта“ НБУ поставя началото на поредица, в която ще публикува текстове на авторите, участвали всяка година в Лаборатория за писане на пиеси на Конкурс за нова пиеса на НБУ. Идеята за справедливост е един от главните ориентири на човешкото действие и същевременно един от най-светлите идеали, според които се устройват отношенията в човешките общности. Няма човешка общност, която в хода на своето историческо съществуване да не формира никакво разбиране за справедливостта. Реакциите на несправедливостите са най-непосредственият начин, по който идеята за справедливост определя живота ни. Предвид важността на справедливостта като общочовешки проблем, вълнуващ хората, предложихме темата Справедливостта като тема на първото издание на Конкурс за нова пиеса ‘2017 г. на НБУ.

По време на представянето книгата се продава с 10% отстъпка.

С медийната подкрепа на Аз чета.