Loading Map....

Дата/час
13/09/2016
18:30 - 20:00

Място
The Bookies
ул. Доспат 37
София

Категория


Представяне на основополагащата книга на Дейвид Огилви “Огилви за рекламата”

Ogilvy Group България и Издателство “Изток-Запад” представят основополагащата книга на Дейвид Огилви “Огилви за рекламата”, която за първи път е отпечатана на български език. Книгата е сред най-четените и авторитетни издания в света на рекламния бизнес, превърнала се в своеобразна библия на рекламистите. Самият Огилви е един от класиците на рекламата през ХХ век и лице на цяло поколение.

Историята на Дейвид Макензи Огилви започва на 23 юни 1911 г. във Великобритания. Kaто младеж, той работи като помощник в кухнята на хотел и като търговски пътник. Пo това време пише ръководство за продавачите на печките „Ага“, които той самият е предлагал от врата на врата. Години по-късно списание „Форчън“ нарича това ръководство „Най-добрият наръчник по продажбите, писан някога“. През 1938 г. Oгилви емигрира в САЩ, където работи за разузнаването по време на Втората световна война, за кратко притежава ферма в Ланкастър, Пенсилвания, и след като се мести в Ню Йорк, основава собствената си рекламна агенция. Агенцията бързо успява да спечели доверието на водещи търговски марки, като „Шел“ му поверяват рекламата си за цяла Северна Америка.

Шотландецът е първият, дал определение за търговска марка, което се използва и до днес. Рекламите му се отличават с креативност, ефективност и нестандартен подход. Много от продуктите, за които е изготвял реклами преди десетилетия, днес са известни по целия свят корпоративни марки. Наричан е „Бащата на рекламата“ и е удостоен с Ордена на Британската кралица. Умира на 21 юли 1999 г. в замъка си в Тофу, Франция.