Loading Map....

Дата/час
14/01/2020
15:30 - 17:00

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Представяне на първи брой на списание „Текстил“

Център за книгата представя първи брой на списание за художествена литература и есеистика „Текстил“ на 14. януари 2020 г. от 15.30 ч. в книжарницата на I корпус в Нов български университет.
Водещ на събитието е гл. ас. д-р Георги Гочев.

„Първи брой събира проза и поезия от фатално 13 на брой съвременни български творци. Нишката ни отвежда до далечен Китай с един разказ от Ю Хуа, засягащ психологически дълбини на човешката природа, преводът от китайски е майсторско дело на Стефан Русинов, който и този път успява да накара текстът да зазвучи на бистър език, без да изличава далечното и екзотичното за нас, гледано от перспективата на европейски читатели. Антоан Асенов, който е истински езиков фокусник, хвърля малко звезден прах, за да ви очарова с едно от фините си есета, наслада на сетивата – този път пише за приспивната песен. В задочен диалог с него влизат фрагментите на Богдан Богданов върху музиката, специално предоставени на списанието от наследниците му, те са част от последната му и недовършена книга с работно заглавие „Протичането“…“

Петя Хайнрих

На страниците си изданието ще помества нова българска литература (поезия и проза), преводи и малко на брой рецензии за книги, които екипът смята за важни.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.
С медийната подкрепа на „Аз чета“.