Loading Map....

Дата/час
26/11/2016
11:00 - 13:00

Място
Сохо/Soho
ул. Искър 4
София

Категория


Представяне на романа за деца и родители “Маслекют на горния етаж”

На 26.11 от 11 часа издателство „Рива” и SOHO ви канят на премиерата на книгата за малки и големи в уютната обстановка на зелената къща. В случая домакините комбинират три любими събития от културната си платформа – представяне на книга, изложба и арт работилница за малчугани.

Романът за порастващи деца и техните родители „Маслекют на горния етаж” от Ваня Емилова, консултиран от психолога Надежда Милева и илюстриран от Точка Илиева e написан в отговор на въпроса „Ще отгледам ли успешни и щастливи хора от моите деца?”.

Колко е приятно да усещаш, че пред теб има всичкото време на света, за да сбъднеш мечтите си! Какво облекчение е да чуеш вместо „Не бягай, ще паднеш” – „Давай, ти можеш”, вместо „Остави ме на мира и върви да си играеш сам” – „Да скочим заедно с парашут”, вместо „Гледай си в краката” – „Ти можеш да летиш”! Всички родители на порастващи деца са добре дошли на презентацията на романа сред изложените илюстрации от „Маслекют на горния етаж”. Междувременно в съседната зала децата ще могат да изработят един от персонажите – лилавия охлюв Тартора.

Ваня Емилова e автор на приказните истории в романа “Маслекют на горния етаж”. Те са част от нейната лична история като майка на две деца и са написани в духа на мотото й: “Падам, ставам и напред продължавам”. Тя е дългогодишен журналист в национални печатни медии и телевизии, завършила е “Журналистика”, следва и “Псохология”. Основният й проект в момента е център за психомоторика за деца – метод за превенция на психичното здраве за деца от 1 до 8 години.

Надежда Милева е магистър по психология и дипломиран психотерапевт по “Позитивна Психотерапия” за България и Световна асоциация по позитивна психотерапия WAPP. Тя е преподавател в СУ “Св. Климент Охридски” и има над 10-годишен опит в работа с деца и семейства. Ролята й в “Маслекют на горния етаж” е да съветва Тартора, който съветва Ума и Йола, които пък съветват майка си…

Точка Илиева е съавтор на проекта Sofia Monsters, в който рисува чудовища на знакови места в столицата. Целта на проекта e да накара хората да се усмихнат и да “отключат” децата, затворени вътре в тях. Тя е художник, който обича да облича вдъхновенията си в ярки цветове, независимо дали чувството градира от тъга до щастие. “Маслекют на горния етаж е провокирал еуфория у нея, защото резултатът е повече от 30 запомнящи се илюстрации.