Loading Map....

Дата/час
08/02/2017
19:00 - 20:30

Място
Зала „Миръкъл“, Театър „Българска армия“
ул. "Г. С. Раковски" №98, ет. 5
София

Категория


Представяне на стихосбирката на Александър Секулов "Море на живите" в София

Александър Секулов и издателство „Изток-Запад“ Ви канят на представянето на книгата
МОРЕ НА ЖИВИТЕ
на 8 февруари (сряда) от 19:00 ч. в зала „Миръкъл“, ет. 5, Театър „Българска армия“ (ул. Г.С.Раковски 98)

Александър Секулов е написал романите „Гравьор на сънища“, „Господ слиза в Атина“, „Островът“ , „Скитникът и синовете“. Пиесата му „Няма ток за елетрическия стол“ печели наградата „Аскеер“ за драматургия. Автор на поетични и есеистични книги.

„Сред толкова поезия, така уподобяваща драскотина по вода, дъх върху зимно стъкло, заешки следи в сняг, глас в изпусната слушалка, в която някой говори, но другия отдавна вече си е тръгнал – та сред цялата тази така мимолетна, скрежна, топяща се без следа словестност, дори по скоро знак за словестност – държа последната стихосбирка на Александър Секулов и си мисля.
Мисля си за Поезията. За това, че тя е отказ от Смъртта, за това, че тя е апотеоз на Живота. Мисля си и за старите, мъдри, големи римски поети, които превръщаха Времето в Събеседник, Жената в Битие, а Битието обратно във Време, мисля си и за хекзаметричното стихосложение, с цезурата в средата, оставена за придихание на нас, читателите, когато изказваме високото Слово, мисля си и за това как думите следват автора според таланта му, как метафорите му са свободни, а не канарчета в кафез.
Мисля си.
Прочетете тази книга. Зная, че ще си мислите за същото…“
Недялко Славов