Loading Map....

Дата/час
26/11/2014
18:00 - 20:00

Място
Унгарски културен институт
ул. „Аксаков“ №16
София

Категория


Премиера на "Дървото на достъпните за мен удоволствия" от Владимир Морзоханов

Премиера на поетичната книга „Дървото на достъпните за мен удоволствия“ от Владимир Морзоханов, част от  поредицата „Нова българска лира“  в салона на Унгарския културен институт.

Книгата представя литераторът д-р Йордан Ефтимов. Стихове чете актьорът Тодор Димитров, с участието на автора Вл. Морзоханов и издателя Мартин  Христов.

Владимир Морзоханов (р. 1963, София) е художник, преводач и поет. В общи художествени изложби участва от 1983 г., първата му самостоятелна изява е организирана от галерия „Арте” през 2008 г. Втората е пак там през 2013 г. Издателство „Ерго” е публикувало две книги с негови преводи: „Арсений Тарковски. Самосъзнаваща душа” (2010) и „Осип Манделщам. Небехранилище” (2012, удостоена с почетна диплома от АСКИ на Международния панаир на книгата в Москва през 2014 г.).
Настоящата стихосбирка е първата му авторска книга.

„Словото за мен не е нито инертен материал, с който да запълвам страниците, нито средство за манипулация, нито начин да удовлетворя тщеславието си или арогантността си, не е параван за прагматични цели, или поле за дебилни забавления, не е и някаква мистична самостоятелна субстанция, съществуваща по свои закони, напълно вън от реалността. Словото е смисъл (и е добре той да е истинен), търсене на смисъл, изграждане на смисъл, осмисляне на себе си и света“ – казва авторът за своята книга.