Loading Map....

Дата/час
13/12/2016
20:00 - 21:30

Място
Бар „By The Way“
ул. Георги С. Раковски 166
София

Категория


Премиера на “Гранични отклонения” от Иван Марков

В “Гранични отклонения” съдбата събира 13 души, чиито пътища фатално ще се пресекат.

“Съвпадението с действителни  лица  и събития  е провокирано  от  познати на автора. Но ако откриете себе си по страниците на „Гранични  отклонения“, да знаете, че е възможно да не  сте  вие” –  така Иван Марков  “любезно” посреща читателите на своя нов роман.

Всичко започва  с едно почти случайно убийство в луксозен хотел.

До финала  на романа броят на труповете главоломно расте, но колкото повече се увеличават смъртните случаи, толкова по-малко е значението на криминалната интрига.

“Гранични отклонения” е роман-диалог. Топосите са нарочно мистифицирани, за да изгубят значение, а приликите с  театъра на абсурда са очевидни и съзнателно търсени.

“Чак след като завърших и последната глава осъзнах, че героите ми са фаталното число 13.  Не беше нарочно търсено. Както не са нарочни и заглавията на предишните ми книги – “11 дървени улици” и “12 любовни разкази”. Може да съм бил нумеролог в някой предишен живот” –  за Иван Марков и писането, както и всичко останало, е вид шега, защото, според него това е по-добрия начин да се подчертае сериозността на  нещата.