Loading Map....

Дата/час
20/06/2016
19:30 - 21:00

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Премиера на „Книга за Балтиморови” с участието на автора Жоел Дикер

Жоел Дикер, голямата сензация на съвременната швейцарска проза, пристига в София за премиерата на новия си роман – „Книга за Балтиморови”. Романът излиза от печат на 17 юни, а срещата с писателя е на 20 юни в литературен клуб „Перото”.

Книга за Балтиморови“ (Красимир Петров; стр. 464, цена: 20 лв.) проследява съдбата на двата клона от рода Голдман – Балтимор и Монтклеър, и предлага още по-проникновено изследване на вече познатите ни персонажи. Осем години след драматичния развой на събитията в „Истината за случая „Хари Куебърт” Маркъс Голдман сменя зимен Ню Йорк за тропическия климат на Бока Ратон, Флорида, където се залавя за работа върху следващия си роман. Този път решава да разкаже историята на собственото си семейство. И тук, както в „Истината за случая Хари Куебърт”, една от основните теми е писателският труд, бавното и мъчително превръщане на преживяното, на спомените, мислите и емоциите в история, по-жива от самия живот. Ловко разгърнатата интрига, плътните образи и неочакваният хумор поддържат интереса на читателя от първата до последната страница.

Жоел Дикер е роден в Женева през 1985 г. Дебютният му роман, „Последните дни на нашите бащи”, получава Наградата на женевските писатели през 2010 година. През 2012 г. излиза бестселърът „Истината за случая „Хари Куебърт”, от който са продадени над 3 милиона екземпляра, включително в България. За него Дикер печели последователно Наградата за призвание „Блюстейн-Бланше”, Голямата награда за роман на Френската академия и Награда „Гонкур” на гимназистите. След феноменалния успех на „Истината за случая „Хари Куебърт” Дикер затвърждава таланта си с блестящата семейна сага „Книга за Балтиморови”.