Loading Map....

Дата/час
07/11/2017
18:30 - 20:00

Място
Камерната сцена „Сълза и смях”
ул. "Раковски" 127
София

Категория


Премиера на книгата „Ганчо Ганчев & Любов Френска. Избрано”

Ще участват любими актьори и музика на живо – входът е свободен. Поканени са министърът на културата Боил Банов и известни културни дейци.

   Ганчо Ганчев е автор на стиховете на Любов Френска, разсмивали цяла България в незабравимото телевизионно предаване „Клуб НЛО”. Негови са и десетки вицове, скечове и пародии, най-добрите от които са събрани в тази книга. А помежду тях са разказани – естествено с чувство за хумор, десетки истински и пикантни  истории с артисти, писатели, журналисти и други културни и некултурни герои на нашето време. Илюстрациите са на карикатуриста Иван Кутузов.

   Тази книга е един весел гювеч, забъркан от майсторите готвачи Ганчо Ганчев и неговото алтер его Любов Френска.

   Бон апети и смях до пети!

   Ганчо Ганчев е роден през 1962 г. в София. Син е на писателя Марко Ганчев. Хипар, мияч на вагони, хуморист, сценарист на „НЛО”, журналист, издател. От 2003 г. работи като  експерт в Националната библиотека.

  Той е създател и главен редактор на първия свободен вестник след 10 ноември 1989 -„Независимост”. Негова е крилатата мисъл: Сатирата е продължение на журналистиката с други средства!

   „За съжаление – споделя Ганчо Ганчев – повечето от нещата в тази книга не са остарели…”. И дава за пример едно стихотворение от далечната 1998 г.:

ШЕНГЕН

Мечтата ни за дълъг път залезе –
в Шенген не може вече да се влезе!
Любими, знаеш ли къде се влиза
и без да е необходима виза?

Недей на чужди порти чука, чука –
ела при мен – опитай тука!
Ела да слеем с тебе ген със ген –
напук на Маастрихт и на Шенген!

 

   Нощен Труд, VII, № 147 (1548),31.07-1.08.1998, с. 18.