Loading Map....

Дата/час
11/05/2017
18:30 - 20:00

Място
Greenwich Book Center
бул. Витоша №37
София

Категория


Премиера на книгата „К-ости” на Игнаци Карпович с участието на автора

С автора pазговаря преводачката на книгата Лилия Рачева.

Издателство „Гея-Либрис”, София, 2017, превод: Лилия Рачева.

В „К-ости” авторът задава въпроси: кое може да сплоти съвременното семейство и как изглеждат истинските променящи се и умножени идентичности. Той изгражда един събирателен герой, разказва няколко истории едновременно, за да може да ги заплете още повече. Българското издание излиза в поредицата „Ветрове на промяната”.

 „Toва е едно от най-интересните повествования за семейството, които съм чел през последните десетина години в полската литература. Авторът е описал семейството в движение – като динамично съзвездие, което привлича нови членове”. Пшемислав Чаплински

„Както и да прозвучи това, книгата е необикновено сочна. И същевременно толкова гореща, че чак пари“.  Mихал Ногаш

 

Игнаци Карпович (род. 1976) – един от най-интересните съвременни полски писатели.  Следвал иберистика и африканистика във Варшавския университет. Дебютира с повестта „Niehalo” (2006). Aвтор на седем повести („Niehalo”, „Чудо”, „Жестове”, „Баладини и романси”, „К-ости”, „Сонка”). Лауреат на наградата на сп. „Политика“ за повестта „Баладини и романси” (2010). Фейлетонист на списанията „Характери”, „Политика”, „Dziennik Opinii” и рецензент на „Газета виборча”. Превежда художествена литература от английски, испански и амхарски. Повестта му „К-ости“ е финалист в надпреварата за престижната полска Литературна награда „Нике“ през 2014 и получава наградата в анкетата на читателите.