Map Unavailable

Дата/час
23/11/2019
18:00 - 19:30

Място
Кино Култура
ул. "Сан Стефано" 22
София

Категория


Премиера на книгата „Когато великани ходеха по земята” в София

Знаем какво си мислите – още една книга, още един самозабравил се човек, който ще ви занимава с писането си. В случая обаче става въпрос за сборник с 42 разказа на границата между съня и реалното. „Когато великани ходеха по земята“ съдържа абсурдни, приказни и фантазни истории, които ще ви отведат там, където вълшебното и битовото се преплитат. В тях ще срещнете охлюви, моряци, джуджета, естествоизпитатели, тайнствени градове, любовни тунели и какво ли още не. Освен корицата на Кирил Златков, разказите са украсени с десет чудесни илюстрации от Теодора Николова. Има някаква вероятност да останете приятно изненадани.

Ето какво казва за книгата и редакторът й Борис Минков:

„Сборникът „Когато великани ходеха по земята“ въвлича неусетно читателя в един свят, населен със странни персонажи и причудливи видения, които обаче са здраво стегнати в повествователна логика и в своите вътрешни принципи на изграждане. Така ярките цветове на фантазията, стремително пробягващи понякога към поетическите внушения, понякога към абсурдното, а понякога към притчата, се поместват във внушителен по своята подредба просторен дом, в който всяка причудливост си има стая и отчетливо присъствие. С тази книга Мартин Касабов навлиза в литературата като нов майстор на разказването – убедителен и увлекателен.“

* * *

Името на Мартин Касабов вероятно сте засичали покрай ревютата му за кино за Operationkino.net или текстовете му за книги, публикувани в Списание Култура. Вероятно е също да сте го срещали в пловдивския Club Fargo или на работното му място в Книжарница кафе-клуб Сиела. Книгата е дебютна за Мартин, който ни каза, че се надява да успее да ви изненада, зарадва и развесели с написаните истории.

Goodreads: https://www.goodreads.com/book/show/48471755

* * *

Книгата е реализирана с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Дебюти“.