Loading Map....

Дата/час
14/10/2017
11:00 - 12:30

Място
Студио 5
бул. България 1, НДК, вход А3
София

Категория


Премиера на книгата "Планетата на дядовците" от Здрава Каменова

В началото на октомври излезе от печат новата книжка, издадена от АЛОС – „Планетата на дядовците“. От нея ще разберем къде отиват дядовците и бабите, когато остареят съвсем.

Великолепно написана от Здрава Каменова и прекрасно илюстрирана от Ирина Василева (автори  и на „Боб“, Малката метална кутийка с голяма мечта“ и „Чорапът, който промени света“), тази тайна история е пълна с изненади, круши, стъпки в снега и падащи листа, битка със слънцето, говорещо червейче, летящи кюфтета, бонбони против остаряване, ченета и реактивни обувки. В нея има малко сълзи и много смях, едно куче и едно момче и един отлетял дядо. Това е една нежна приказка за порастването, която поднася темата за раздялата с любимите ни възрастни и уморени хора с оптимизъм и фантазия и очакване за нова среща, защото никой никога не си отива завинаги.

Ще чуете откъси от книжката прочетени от любими актьори Ангелина Славова – актриса от сериала „Откраднат живот“, Константин Икономов – актьор от Сатиричния театър и Моника Митева – позната от екрана на Нова телевизия.

Децата ще имат възможност да оцветят илюстрации от книжката заедно със самата художничка, да се запознаят и с писателката, както и да похапнат круши.