Loading Map....

Дата/час
21/11/2018
18:30 - 20:30

Място
Culture Beat Club
пл. България 1, НДК
София

Категория


Премиера на "Митове и истини за храненето" от Йордан Стефанов

Как да разпознаем опасните и неправилни диети? Какво трябва да знаем за пробиотиците, пребиотиците и ферментиралите храни? Опасни ли са наистина брашното, захарта, солта и по-добре ли е човек да консумира сироп от агаве? А мазнините – в крайна сметка трябва ли да ги избягваме или са полезни за нас? Защо плодовете и зеленчуците вече нямат вкус?

Много и все важни въпроси, които засягат пряко здравето ни, но чиито отговори така и не са еднозначни.

Биологът и създател на платформата „Наука и критично мислене“ Йордан Стефанов хвърля светлина по темата, отговаряйки на тези и други ключови въпроси, свързани с ежедневното ни хранене и здраве. В първата си научно-популярна книга Стефанов разбулва най-разпространените митове за храненето и здравословния начин на живот и обяснява какво в действителност е здравословното хранене от научна гледна точка, подкрепяйки всяка своя теза с резултатите от множество научни изследвания.

Каним всички, които не са безразлични към това какво ядат и как да бъдат здрави, на вечер, посветена на рационалната мисъл, подплатена със солидни научни доказателства, в която Йордан Стефанов и създателят и основен треньор в Live to Lift Лазар Радков ще вдигнат завесата и ще ни обяснят на разбираем език що е то здравословен начин на живот и как да го постигнем чрез ежедневните продукти, с които се храним!