Loading Map....

Дата/час
14/05/2015
18:30 - 20:00

Място
Greenwich Book Center
бул. Витоша №37
София

Категория


unnamed-1Издателство „Сиела”  ви кани на премиера на новата книга на Деян Енев „По закона на писателя” на 14 май от 18.30 часа в Книжен център „Гринуич”, бул. „Витоша” 37.

За книгата ще говорят писателят Румен Леонидов и директорът на издателство „Сиела” Константин Йорданов, а текстове от нея ще прочете Александра Генова.

Книгата съдържа 46 текста – есета, песни и разкази.

Подобно на предишната книга – „Малката домашна църква”, и тази продължава да изследва възможностите и пределите на краткия жанр. Но за разлика от нея, в „По закона на писателя” острите политически ръбове са скрити много по-надълбоко, памфлетът отсъства изцяло.

43 текста са от Портал Култура, където в продължение близо на три години водя колонка всяка сряда. Тези текстове са датирани. Предговорът е публикуван първо в сайта OFFNews и носи симптоматичното заглавие „По закона на писателя” или истинският край на разказа „Бабата, която хранеше котките”, а прологът „Умиване главата на прадядо ми Христо” и епилогът „Песен за гусла” са публикувани първо в сайта „Площад Славейков”.

Вътре са и седемте текста за „Калуня-каля” с датите на публикациите им в сайта „Портал Култура”, първата от 25 март 2014 г., с които започна вторият живот на романа на Георги Божинов – за седем месеца романът има 6 тиража с отпечатани 13 000 екземпляра.