Loading Map....

Дата/час
09/12/2019
18:30 - 20:30

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


„В тази история се разказва за хора.“ С тези думи започва своя автобиографичен роман преподавателят в НБУ от уелски произход проф. доктор Рандал Бейкър. Дълго преди да се установи в България, Бейкър напуска своя дом в Уелс и поема по своя път, който ще го отведе до места по целия свят – от изпълнен с любов живот в САЩ, чак до неочаквано приятелство в Кавказките планини в последните години на Съветския съюз. Приятелство, което ще промени целия му живот…

Неочакван факс от Москва преобръща живота на семейство в тихата американска провинция. Едно момче, загубило баща си в Кавказ, намира подкрепа и много любов в Индиана. Британски професор, пребродил света, трябва да победи бюрокрацията на две велики сили на фона на разпадането на Източния блок, за да осигури бъдеще за новия си син. Една изключително силна жена, която винаги има план и винаги намира начин да въведе ред, се изправя пред най-голямото си предизвикателство.

В романа „Преобърнати животи“ Рандал Бейкър разказва разтърсваща, съкровена, лична история, допълнена от изящните черно-бели илюстрации на Мира Рахнева.

Очакваме ви на 9 декември (понеделник) от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“ на по чаша вино! Вход свободен.