Map Unavailable

Дата/час
09/12/2015
19:00 - 21:00

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК
Площад България 1
София

Категория


Премиера на „Сбогуване с нарцисизма” от Петър Чухов в София

Сбогуване, което едва ли е възможно, но поне може да се издаде книга с такова заглавие. Какво представлява тя ще стане ясно по време на Коледния панаир в НДК. Слуховете са, че е стихосбирка, а по-подробно за нея ще говори Йордан Ефтимов. В събитието със свои думи и стихове ще участват също Екатерина Йосифова (редактор на „Сбогуване с нарцисизма”), Марин Бодаков, Иван Ланджев и други, редактирали през годините автора или редактирани от него. Ще чуем какво има да каже и художникът на книгата Капка Н. Кънева. Присъствието на самия автор не е наложително, но се очаква.

„Сбогуване с нарцисизма” (издадена от ИК Жанет-45) е тринадесетата книга на Чухов. Тя е разделена на две части – „Любовна херостратегия” и „Ябълка в огледалото” – и съдържа стихотворения, писани през последните години, някои от които са печелили национални награди за поезия като „В полите на Витоша”, „Магията Любов”, „Славейкова награда” и др. Авторът досега има издадени още девет стихосбирки, две томчета с проза и книга за деца. Освен това пише музика и текстове и свири в етно рок групата Гологан, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок LaText, с която представя стиховете си.

Стихотворенията на Чухов? Те са като бадеми. Изящните им черупки проблясват меко, примамват те в книгата, гладки, ясни и непроницаеми. Но когато схрускаш със зъб повърхността на текста, вкусваш ядката на горчивината. Преглъщаш онези отрови на общуването, от които само чувствителен майстор като Чухов няма да се уплаши да сподели с теб, за да те излекува.”

Марин Бодаков

В кратките мигове на осенение, когато този неумолим хирург – времето – прави разрез в сърцето, любовта, душата и мислите, поетът стои с игла и конец от думи и само той успява да надзърне какво има в дъното на разреза, преди да се опита да го зашие, за да ни го подари като стих. Ако ви се прииска някой ден да се сбогувате с нарцисизма и да се върнете в хармонията, прочетете поетичните видения в новата книга на Петър Чухов. Може и да се разпознаете в някое от тях и да намерите рецептата!”

Аксиния Михайлова

Информация за книгата и представянията й в различни градове, както и други събития около нея, можете да намерите тук:

https://www.facebook.com/afarewelltonarcissism