Loading Map....

Дата/час
26/05/2022
19:00 - 20:30

Място
Столична библиотека
пл. "Славейков" 4
София

Категория


Премиера на сборника  „Дървета за прегръщане“ на Цветелина Александрова

В литературен клуб на Столична библиотека ще се проведе премиерата на сборника с разкази „Дървета за прегръщане“ на Цветелина Александрова, издателство Скрибенс.

Книгата се представя в свободен разговор между Георги Гаврилов – редактор на книгата и издател, Денис Нуф – коректор, поетите Хайри Хамдан и Нинко Кирилов, Антонина Георгиева – дизайнер и Цветелина Александрова.

Звучи и музиката, която е пълнокръвен „герой“ на някои от разказите.

 

За книгата:

„Дървета за прегръщане“ е сборник с разкази, издаден от издателство Скрибенс.
Книгата предлага девет разказа, обединени от сходни герои, тематика и идеи. Сюжетите са разгърнати между реалност и магия, но магия не в смисъл на свръхестествено, а като проекция на жадното за чудеса съзнание на съвременния човек.

Интертекстуалният подход е преднамерено избран при структурирането на текстовете. Разказите говорят както един с друг, така и препращат към класически и модерни литературни и музикални произведения. Читателят може да чуе гласовете на Моцарт, Бетовен, Шопен, Луис Карол, Бредбъри, Ницше, Пелевин и така да обогати своето преживяване в „Дървета за прегръщане“.

 

За автора:

Цветелина Александрова е магистър филолог, автор на романа „Сеизмичен роман“. Нейни разкази са поместени в сборници, алманаси и електронни платформи, както и в литературни издания като „Литературен вестник“, списание „Море“, „Словото днес“ и др.

Един от авторите на колективния роман „Нестинарски танц“.

Член на Асоциация на младите български писатели.