Loading Map....

Дата/час
21/03/2018
19:00 - 20:30

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Премиера на сборника с разкази и фейлетони „Тимур и неговите командоси“

За сравнително краткия период на активна публицистика (2009–2016), без да е професионален писател, Вилислав Георгиев създава доста обемисто творчество. Сборникът, който издателство „Колибри” предлага на читателите, е селекция от публикациите му във в. СЕГА.

За тях  разказва съставителят Иво Балев, а за ярката, нестандартна личност на своя баща  говори Катерина Георгиева.
Кремена Димитрова чете избрани произведения от сборника.

Тимур и неговите командоси“ е псевдонимът, под който Вилислав Георгиев се подвизава в българското интернет пространство от времето на форумите и първите блогове, а по-късно започва да публикува статии, разкази и фейлетони в личния си блог и във вестниците „Капитал“ и „Сега“. Днес, за съжаление, той вече не е между живите, но талантливото му творчество продължава да кръжи около нас – да се чете, копира и разпространява в различни кръгове и клубове, онлайн и офлайн…

Поклонниците на Илф и Петров (но не само те!) ще оценят политическата сатира, бликащия абсурдистки хумор, непринудения начин, по който Вилислав жонглира с всякакви стереотипи и клишета. По думите на Иво Балев „авторът разказва неща, от които могат да ви настръхнат косите или да се разсмеете, да се изненадате, а защо не и да се замислите.”