Loading Map....

Дата/час
19/05/2016
18:00 - 19:30

Място
Художествена галерия „Илия Бешков“
бул. Скобелев 1
Плевен

Категория


Премиера на "Сенките на спомените" от Надя Луканова в Плевен

С литературно-музикален спектакъл в Художествена галерия „Илия Бешков“ се представя новата книга на Надя Луканова „Сенките на спомените“.

Редактор на „Сенките на спомените”е Нели Господинова, издателството “ Български издател“
Художественото оформление е с картини на Огнян Кузманов.

 

Новата поетична книга на Надя Луканова „Сенките на спомените” представя авторката в различна перспектива спрямо дебютната „Любовта не си взема сбогом”. Запазен е духът на откровеност и на изповед на интимните размисли, чувства, преживявания. Лирическият аз обаче пише със зрялост. Равносметка на едно (не)пораснало момиче, без да се отказва от своите желания, копнежи, но и спомени, Петрана Петрова, редактор „Поезия и събития“ в AzCheta.com

„Сенките на спомените” е пътуване на душата, за да срещне другата душа с напомнянето, че с „Колкото – толкова.“ обеднява светът ни. Книгата е „Протегната душа за обич“, както гласи първият й цикъл.

В следващия „В сянка от спомен” поетичната душа узрява, а „Светофари“ и „Пътеката живот“ лирично поднасят житейски истини. Стихосбирката е онова „сигнално жълто“ което ни предупреждава, че в „синджира на бездушието“ се остарява. Лиричната книга дава зелена светлина за пътеката живот, трасирана от стремления и кръстопътни себепознания.