Loading Map....

Дата/час
13/03/2018
18:30 - 20:30

Място
Dada Cultural Bar
ул. "Георги Бенковски" 10
Sofia

Категория


Премиера на стихосбирката "След опиянението" от Росен Кукушев

Заповядайте на представянето на втората поетична книга от Росен Кукушев „След опиянението“, което ще се състои на 13 март, вторник, от 18:30 часа в клуб „Дада“ (ул. „Георги Бенковски“ 10). Книгата ще представят Силвия Чолева и Владислав Христов, а авторът ще чете от своята поезия.

Росен Кукушев е роден на 16 февруари 1983 г. Завършва „Международни отношения“ и „Арабско общество и култура“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Доктор е по „Нова и съвременна история“. Дебютната му стихосбирка „Вдъхновения и унищожения“ излиза от печат през 2012 г. Има публикации в различни периодични списания, вестници, антологии и сборници. Стиховете му са превеждани на английски и арабски езици. „След опиянението“ е втората му стихосбирка и излиза сега с логото на издателство „Ерго“.

„След опиянението“ ми връща смисъла, че да се пише честно и открито не е проява на слабост, а достойнство“, казва за книгата нейният редактор Владислав Христов.

Росен Кукушев е вече познато име на ценителите на добрата поезия. Той се отличава със собствен глас – нещо рядко срещано сред днешните млади поети. При това той не е от поетите, които със сложни метафори, дълбокомислени философствания или небрежна естрадност се опитват да се харесат на публиката. Стихотворенията му са комбинация от емоционалност и разсъдъчност, от приземеност и виталност. Те черпят от различни култури и притежават силен интелектуален заряд.

Силвия Чолева

В своята стихосбирка „След опиянението“ Росен Кукушев ползва една „сгъстена“ поетика. В този смисъл, макар и доста различна, неговата поезия ми напомня за Николай Кънчев. Не е лесна за четене, но няма празни редове. Тя не е за читатели, които търсят традиционна поетичност и романтика, а за тези, които изпитват удоволствие от трудното, задълбоченото четене.

Владимир Левчев