Map Unavailable

Дата/час
12/12/2018
19:00 - 21:00

Място
Клуб на фоторепортера
пл. Независимост 1
София

Категория


Премиера на "Техническа проверка" от Ангел Иванов

ПРЕМИЕРА на дебютния сборник с разкази на Ангел Иванов – “ТЕХНИЧЕСКА ПРОВЕРКА“.

Със специалното участие на актрисата ПОЛИ ХРИСТОВА и писателя ДЕЯН ЕНЕВ.

Истории за пътя към Пътя.

Очакваме ви в „Клуба на Фоторепортера“ в подлеза между Министерски съвет и Президентството

***
„В тези близо 50 разказа Ангел Иванов показва изумителна способност да гледа и да вижда, да слуша и да чува, да говори с точните думи или да мълчи. Той не се прави на голям писател, който ще слиса изведнъж всички; той е пуснал житейската река да тече през младата му душа и просто ни показва находките си. Затова и неговите разкази не робуват на клишета, те черпят сокове и от пътеписа, и от репортажа, и от импресията, и от миниатюрата. Но невероятният усет към детайла, умението му да описва хората, перипетиите им и изтичащото време в един ненадеен миг зазвучават в тях с органова мелодия и без значение кое е онова нещо, което е превърнало вътре земята в небе – дали детството, дали жената, или Бог, ни се дава да видим кое остава в потока на изтичащото време и кое безвъзвратно изчезва.

Това е може би най-силният разказвачески дебют, който съм чел през последните години.“

Деян Енев

***
Ангел Иванов е роден в Габрово през 1988 г. Възпитаник е на Националната Априловска гимназия – първото новобългарско светско училище от 1835 г., чието Източно крило е построено от неговия пра-пра-прадядо уста Продан Колев. Преминава през всички детско-юношески формации на местния футболен отбор Янтрa. Завършва “Журналистика“ в СУ “Св. Климент Охридски“, където е един от създателите на студентското радио “Реакция“. Работил е като надничар в завод за метали, гардеробиер в НДК, рецепционист в хижа, пазач в склад за топло- и хидроизолации в ЖК “Люлин” 3 и копирайтър на свободна практика. Бил е телевизионен сценарист в “Ку-Ку Презареждане“, “Господари на Ефира“ и други предавания. Негови текстове са публикувани в немалко печатни и онлайн медии, сред които списание “Джамборе“, сп. “Мениджър“, Webcafe, Actualno, КлинКлин, портал Православие.бг, Кинематограф.бг и др. През лятото на 2013 г. сам извървява пеша цялото родно черноморско крайбрежие – от Дуранкулак до Резово – или близо 400 км за 12 дни. Пътувал е на стоп из България, Балканите, Европа и Азия. Бил е пилигрим на Божи гроб, из Светите земи и Света гора Атон (няколко пъти).

Сборникът с разкази „Техническа проверка“ е неговата дебютна книга, която съдържа текстове, писани през последните 12 години.