Loading Map....

Дата/час
07/12/2017
18:30 - 20:00

Място
книжарница „Сиела“ в подлеза на Ректората
бул. "Цар Освободител" № 22
София

Категория


Преставяне на „Грехът на Лилит” от Радко Пенев

Може би е заради пясъците на пустините на Близкия изток, сред които се развива голяма част от действието; може би е заради онзи неясен зов на тайните на миналото, в нас се породи желанието да поговорим повече за нея. За жената, която е демонизирана векове наред, но която всъщност все още остава загадка.

Морският капитан Радко Пенев ще представи новата си книга „Грехът на Лилит”, а специални гости на събитието ще бъдат Силвия Недкова Георги Бърдаров.

В атмосферата на Близкия Изток ще ни потопи Здравко Пеев от Khanъ, който ще експериментира на турски уд и персийски сетар – оригинални арабаски инструменти.

Една година след излизането на „Ритуалът” напускаме границите на България и се отправяме към Йордания, Ирак, Сирия и Турция, за да станем свидетели на невероятните приключения на вече познатите ни Боряна Казакова и Петър Георгиев.

В „Грехът на Лилит” Радко Пенев използва умело съвременните исторически познания за вярванията на траките, за древна Месопотамия, за създаването на Библията и за апокрифните текстове, които често противоречат на Светото писание. Авторът проучва митовете за сътворението на света, първата жена на Адам и съдбата на Каин и тайнствения Енох из задава неудобни въпроси, които препращат към дълбините на времето и зората на цивилизацията.