Loading Map....

Дата/час
02/06/2018
15:00 - 16:00

Място
НДК
Площад България 1
София

Категория


Пролетен базар на книгата 2018: Сборно представяне на поетични книги на издателства „АРС“ и „Scribens“ за 2017 г. и 2018 г.

В рамките на това събитие ще бъдат представени дебютните стихосбирки на Христо Мухтанов „Опити за еволюция“, „inclavo“ на Мария Куманова, „Когато темата бяга от времето“ на Милена Спириева, както и второто, преработено издание на „С – малка бяла книга за незаглъхващи перкусии“ с автори Валентин Дишев и Левена Филчева, „Преди тишината“ на Теодора Тотева и „Зоната – антология за съвременна българска поезия, том 1“ с текстове на Александър Христов, Анна Александра, Анна Лазарова, Антонина Георгиева, Вангел Имреоров, Виолета Кунева, Георги Гаврилов, Елена Ташева, Кристина Радославова, Наталия Иванова, Росен Григоров, Теа Монева, Теодора Лалова, Теодора Тотева, Христо Мухтанов.

В рамките на един час ще звучат откъси от всяка от книгите, думи на авторите и издателите – как започва традицията на „АРС“, където са дебютирали много от утвърдените днес поети, как се обособява „Scribens“, какво предстои, какви книги са в процес на издаване, кога предстои да излязат.

Представят: изд. „АРС“ и изд. „Scribens“
Място: Сцена на Пролетния базар на книгата на открито