Loading Map....

Дата/час
10/11/2015
19:00 - 20:30

Място
Книжен център „Гринуич“
бул. „Витоша“ 37
София

Категория


Премиера на "Сексът и комунизмът 2" от Милена Фучеджиева

Премиера на дългоочакваното продължение на бестселъра „Сексът и комунизмът“ – „Сексът и комунизмът 2“ от Милена Фучеджиева, изд. Enthusiast.

За книгата говори Владимир Шопов, а откъси от нея чете актрисата Койна Русева.

По време на събитието се представя ексклузивно специалната фотосесия, направена за корицата на книгата, по идея на писателката и с участието на модела Антоанета Минчева.

Инфлация на любовта

На 10 ноември 2015 г., точно една година след излизането на бестселъра „Сексът и комунизмът“ от Милена Фучеджиева, „Ентусиаст“ публикува дългоочакваното продължение на историята – „Сексът и комунизмът 2“. Появата на втората книга е по желание на читателите, които поискаха да разберат как ще се развие историята на семейство Карамихови. В продължение на три поредни месеца романът „Сексът и комунизмът“ заемаше челни позиции в топ 10 на най-продаваните книги от български автори у нас. Резултатът е четири тиража и хиляди читатели, които заживяха с историята от книгата. Романът е многократно представян по време на престижни културни прояви както в България, така и в Европа. Освен високата оценка на читателите, в навечерието на Деня на народните будители тази година „Сексът и комунизмът“ получи още едно признание – номинация в категория проза на първите годишни литературни награди „Перото“.

„Милена е фронтален автор, сграбчва те още от първия ред“, пише Владимир Шопов. „Сексът и комунизмът“ разказва за невъзможната любов между два елита – комунистическия и този от преди 9 септември 1944 г., както и за бруталното сексуално съзряване на една тийнейджърка по време на социализма.

Милена Фучеджиева е писател, сценарист, драматург и публицист. Родена е в София, но е живяла много години в Париж и САЩ. Завършва актьорско майсторство, а след това и кинорежисура в НАТФИЗ. Автор е на сборник с есета „Белият негър“, сборник с разкази „НеХана“, концептуалния сборник със стихове и фотографии „Нощен проект“, фентъзи романа „Кефер. Цветовете на малката Ида“, блогът ѝ на хартия „Аз, бLогинята“, както и на множество статии за авторитетни български периодични издания. Започва да пише драматургия и проза първо на английски. Продуцира и поставя две от пиесите си в Лос Анджелис – „Project A“ в „Electric Lodge“ и моноспектакъла „Lovebox“ в „Crossroads Theatre“. През 90-те години режисира два късометражни документални филма – „Местни новини“ (1989) и „Без жал“ (1990). Пиесата ѝ „Дзен порно“ е поставена на сцената на Сатиричния театър, а „Криза в Рая“ в Драматичен театър „Сава Огнянов“ в Русе. През 2012 г. Мила Искренова поставя с балет „Арабеск“ „Дневниците на Дракула“ – танцов спектакъл с текстове на Милена Фучеджиева. Пиесите ѝ са издадени в представителни сборници за нова българска драматургия.

След завръщането си в България през 2010 година Фучеджиева става главен сценарист и един от създателите на хитовия сериал на bTV „Седем часа разлика“.

През ноември 2014 г. излиза романът ѝ „Сексът и комунизмът“, който се превръща в безапелационен бестселър и е сред най-обсъжданите книги през годината. Той заема челни позиции в топ 10 на най-продаваните книги от български автори в продължение на три последователни месеца, като за по-малко от година са отпечатани четири тиража.

Хобитата ѝ са фотографията и астрологията. В момента работи и твори в София.