Loading Map....

Дата/час
27/10/2016
18:00 - 20:00

Място
Градска художествена галерия
ул. „Любен Каравелов” 1
Варна

Категория


Симеон II гостува във Варна по повод представянето на автобиографичната си книга

След София, Париж, Брюксел и Истанбул, Негово Величество Симеон II  представя автобиографията си „Симеон II. Една необикновена съдба” във Варна, в Градска художествена галерия. Жители и гости на морската ни столица имат възможността да научат повече за изумителния жизнен път на НВ Симеон II – за детството му, за времето, в което е живял далеч от родината си, но е бил емоционално свързан с нея, и много други.

Изданието разкрива напълно непознати досега факти и повдига завесата за тайни, които са били встрани от общественото внимание. Събитията са разказани от първо лице и носят емоционалния заряд на преживяното, но едновременно с това и голяма – доза реализъм. Дългогодишните записки и съхранените лични спомени са послужили за основа на тези мемоари, които са ценен принос към съвременната ни история.

Книгата „Симеон II. Една необикновена съдба” ще бъде представена в присъствието на Негово Величество цар Симеон II от историка Людмил Станчев.

 

Да говориш за себе си винаги е трудно, а още повече когато възпитанието и обкръжението не предразполагат към това, както е в кралските семейства. Малцина от моите деди са писали спомени – не се е правело така. Не се е гледало с добро око на това да си излееш душата, особено публично. Never complain, never explain, би казала кралица Виктория. В много отношения аз несъзнателно останах верен на тази максима.”

Негово Величество Симеон II