Loading Map....

Дата/час
28/02/2020
18:30 - 20:00

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Ситопечат - основни стъпки в печатната технология

Сдружение Fespa Bulgaria има удоволствието да ви покани на представянето на първото издание на книгата „Ситопечат – основни стъпки в печатната технология“. Книгата е плод на общите усилия, знания и практически опит на членове на асоциацията – специалисти в ситопечата.

Заповядайте да чуете на живо специалния гост-лектор на събитието Michel Caza – печатарят, оказал най-голямо влияние в развитието на ситопечата. Той ще разкаже за живата връзка между ситопечата и изкуството и как с помощта на тази техника се създават както най-красивите репродукции и поп арт творби, така и обликът на всички материали и опаковки на световни premium брандове.

Кой е Мишел Каза?
– неговият принос в световен мащаб е участието му в създаването на UV печата и мастилата за него
– един от създателите на стохастичния растер;
– най-добрият репродуктор на художествени произведения – работил с имена като Салвадор Дали, Анди Уорхол, Жоан Миро, Марк Шагал. Френският президент Жак Ширак е поверил отпечатването на всички официални поздравителни картички на президентството на Мишел Каза и той го прави повече от 25 години.
– печатал е за най-луксозни брандове като Chanel, Rochas, Dior, Lancôme, Louis Vuitton, Chopard.
– автор на над 7 книги, лектор в над 50 държави по целия свят, носител на над 350 награди за печат.
– Мишел Каза е един от основателите на FESPA и един от президентите ѝ. Бил е председател на Френската и Американската асоциация на ситопечатарите, както и един от хората, допринесли най-много за обединението на ситопечатарите в световен мащаб.

За издателя
Издател на книгата е Fespa Bulgaria – независимо сдружение на производители на сито-, дигитален, текстилен и други видове печат, на производители и доставчици на оборудване, технологии и консумативи за такъв печат и други свързани дейности. Част от семейството на FESPA – международна асоциация с локални структури в над 37 държави на 5 континента, водеща глобална общност в сферата на печатните технологии, която реинвестира печалбите си с цел вдъхновяване, образование и растеж на индустрията.

За авторите
Милен Димитров Сарандев
Магистър инженер от Техническия университет – Варна. Професионално започва да се занимава със ситопечат от 1995 г., а през 2003 г. защитава докторска степен в Техническия университет – София, с дисертация в областта на ситопечата. Автор и съавтор на множество публикации по темата за ситопечата и със специализации в Италия и Англия. Изпълнителен директор и собственик на печатница САРВ Принт.

Надежда Георгиева
Завършва НБУ като бакалавър по визуални изкуства и комуникации и магистър по артистични психо-социални практики и психодрама. Графичен дизайнер по образование и професия, с годините се отдава все повече на илюстрацията. Занимава се активно със ситопечат, като освен че използва технологията за собствените си проекти, е основател на Sito Studio, ателие, което предлага обучения в сферата на ситопечата.

Даниел Миленов Сарандев
Магистър по инженерен дизайн (2006) от Техническия университет – София. Съсобственик на САРВ Принт. Със ситопечат върху текстил започва да се занимава от 1997 г. още като ученик в гимназията. Бил е организатор на обучения и семинари по ситопечат в България. Специализирал е в Италия, Русия, Англия. Член на управителния съвет на Феспа България.