Loading Map....

Дата/час
21/11/2015 - 22/11/2015
22:30 - 06:00

Място
Mixtape 5
бул. България, в подлеза на НДК
София

Категория


Sofa Surfers - представяне на новия албум Scrambles, Anthems and Odysseys

На 23 октомври австрийците Sofa Surfers издадоха новия си албум Scrambles, Anthems and Odysseys, с който за пореден път доказват, че остават верни специфичното трип-хоп звучене от бъдещето. „Музика за Ера на промяната“ ще могат да чуят на живо всички български фенове на 21 ноември в столичния клуб „Mixtape 5”, където бандата ще представи най-новата си главозамайваща продукция, в рамките на поредицата NightLive, осъществена с  любезната подкрепа на Австрийското посолство в София и ирландското уиски Bushmills.

Специално за случая австрийците записаха лична покана към българските си фенове:

Scrambles, Anthems and Odysseys ще те отведе на мистериозно място от бъдещото минало. Място, към което те отдавна са се запътили, до което днес са по-близо от всякога. Откриващият трак „Grass Under Your Feet“ загатва за необикновеността на този албум още от самото начало. Загадъчната ретро-футуристична балада навява едновременно за пристигане и заминаване.

С издадения преди няколко седмици „Beyonder Girl“ летвата е вдигната още по-високо – тъмен R&B от бъдещето контрастира с бийт, типичен за ранните години на рап и брейкденс-а – със сигурност това парче няма да те остави спокойно седнал…

„Музиката е основният двигател за постигането на истинска  революция“ пледират австрийците, когато се появява и характерният глас на Mani Obeya в:„Bread & Circuses“, „Most Dangerous Man Alive“, „Scramble“ и „Paranoid Triggerfinger“ – минималистични парчета, с култ към мистичните тъмни сили. Текст и музика, които шептейки крещят за надвиснала опасност, за тих страх от скритото зло и ситуация, която трябва да бъде променена. „Сай-фай възпяване“ на едни разпадащи се свят и общество, които спешно се нуждаят от революция – революция на ментално и емоционално ниво, която всеки трябва да започне сам в себе си.

Тъмните парчета носят позитивизъм и надежда за възможен изход – това казано накратко внушава целият албум, в който тежък trip-hop и dub се преплитат с олдскуул breakbeat и R&b, елегантно  прекъсвани от свежо забързани groove, funk  и soul.

За постигането на още по-силно внушение от този футуристичен албум заслуга има и илюстрацията на подложката, създдаена от бразилския графичен дизайнер Bruno Biazotto – сюрреалистично изображение на един мистичен свят. Изображение, което се слива с музиката, за да направят общата визия още по-истинска и въздействаща.

Станете част от тази сюрреалистична музикална революция с помощта на Sofa Surfers и най-новия им албум Scrambles, Anthems and Odysseys, който ще представят на 21 ноември в рамките на второто издание на NightLive в клуб „Mixtape 5”, с подкрепата на Австрийското посолство в София и ирландското уиски Bushmills. Преди тях на сцената ще излязат актьорите от сливенския театър с представлението си „Концерт за френски ключ“ и джаз бандата Hidden Orchestra с новия си албум „Reorchestrations” и новото си аудио-визуално шоу.

Билети „Ранно Пиле“: На цена 15/20 лв. само в магазин „Яко“ / Ул. „Граф Игнатиев“ 43/ или с резервация на 0886 33 33 67.

Стандартни и онлайн билети: На цена 20/25 лв.  в мрежата на Eventim.bg /Пикадили, На тъмно, OMV, Технополис, Билетен център НДК, Арена Армеец и др./

Следете Фейсбук събитието тук