Loading Map....

Дата/час
29/03/2018
19:00 - 22:00

Място
Хралупата
ул. Стефан Караджа 22
София

Категория


СОЛ. Поезия и образи от Антонина Георгиева

В Хралупата Антонина Георгиева представя „СОЛ. Поезия и образи“, в което самостоятелната изложба на Антонина се открива с нейно поетично четене. Това е третото събитие от поредицата на Хралупата „Ние сме…“.

Китара: Кирил Коев

Антонина Георгиева e родена през 1991 година в София. Завършва специалност „Графика и илюстрация“ във факултета по Изящни изкуства към Нов Български Университет, а в момента е студент в магистърска програма „Изкуство на книгата“ в Национална Художествена Академия.

Участва в редица изложби и конкурси. Сред тях са 20-то Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата (Габрово), Хартиен Арт Фест в рамките на Нощ на музеите 2013 (София), 4-то Международно биенале „Изкуството на Миниатюрата” (Русе), Втори Международен форум „Малки графични форми” (София), Фюжън Арт Фест и други. През 2015 година печели трета награда в 32-рия Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ в Стара Загора, а през 2016 – трета награда в Национален литературен конкурс „Георги Черняков“ и първа награда в Национален литературен конкурс „Море“. Лауреат е на Национална награда „На слънце време“ за 2016 година. Има публикации в Klaxon Press Journal vol.2, Програмата, CB Magazine, Литературен вестник, Електронно списание за литература “ Кръстопът“, списание „Пламък“. Част е от Антология за съвременна българска поезия „Зоната“.