Loading Map....

Дата/час
22/04/2015
19:00 - 21:00

Място
Сохо/Soho
ул. Искър 4
София

Категория


SoReadable: Канелената нощ с притихнала луна.Стихове и проза от Красимир Щаков

„Канелената нощ с притихнала луна“ – съчетание на лирика и есеистична проза – писане тук и сега, белязано от лирични вглъбявания и самовглеждане, поднесено от Красимир Щаков с лекотата на прецизна и почти прозрачна фраза.

В една канелена нощ като мечта за утро, като блян за Утре се ражда надеждата. За да го има споменът за Вчера… И макар кафето да „не вдига вече пара“, „с благословията на утрото“ се отварят очи, устремени към новото, необятното, „към новия ден; към следващата пряка; към милите срещи; към измолените прошки; към сълзите от радост или от бледа тъга“…

Книгата се представя със специално селектирани текстове, придружени от автентични рисунки на Ралица Вълева.
На 28 години, Красимир е автор на стихосбирката с лирически миниатюри „Изгубеност“, която е сред 30-те вдъхновяващи книги на 2014 г. в класацията на JobTiger TV, „Книгата, която ме вдъхновява“. Към момента негови текстове се публикуват в литературния блог Book meets Coffee и в онлайн изданието „Поетично кафене“.

Вход свободен и водещ към етажа под звездите.

SoReadable e ежемесечната поредица от литературни четения в уютна атмосфера и любима част от културната платформа на SOHO.