Loading Map....

Дата/час
19/10/2015 - 20/10/2015
14:00 - 16:00

Място
ФЖМК, СУ „Св. Климент Охридски“


Категория


Среща на Лукаш Войтушик със студенти и преподаватели от ФЖМК

Среща на Лукаш Войтушик със студенти и преподаватели по радиожурналистика от Факултета по журналистика и масови комуникации (ФЖМК).
Тема: Какво четат, слушат и гледат поляците? Медийният пазар в Полша

Организатор: Полски институт в София, съвместно с ФЖМК на Софийския университет и Филологическия факултет на Пловдивския университет

По време на събитието ще се проведе разговор със студентите и преподавателите за това, което четат, слушат и гледат поляците. Гостът ще се спре по-подробно върху медийният пазар в Полша – ще представи най-популярните издания на полската преса, ще илюстрира разказа си със сигналите на най-популярните полски радиа.

Лукаш Войтушик – шеф на краковския нюзрум на Радиогрупа Агора (радио TOKFM, Złote Przeboje, Rock Radio), журналист в радио TOKFM. Водещ на програмата „Каковске пшедмешче“ в радио TOKFM,  съавтор на предаването „POCZYTALNI“. Oт 2014 г. преподавател в Ягелонския университет в Краков (факултет  „Журналистика и масова комуникация“). Сътрудничи на Детски университет и списание „New Eastern Europe“.  2013 г. е отличен с наградата на малополските журналисти  за културна журналистика.

София

19 октомври, 16.00 ч. – Факултет по журналистика и масови комуникации на Софийския университет, ул. Московска 49, зала 61

Пловдив

20 октомври, 14.00 – 16.00 ч. – Пловдивски университет, Ректорат, зала „Компас“