Loading Map....

Дата/час
28/05/2016
14:00 - 15:30

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Среща-разговор "Между професията и писането" с Васил Георгиев, Александър Чобанов и Иван Русланов

Събитието е част от културната програма на Пролетния базар на книгата. В него участват адвокатът Васил Георгиев, сценаристът Александър Чобанов и журналистът Иван Русланов.
Те разказват на присъстващите за професиите си и за ролята, която писането заема в живота им.

 

Ще разберем какво им дават книгите и с какво искат да допринесат самите те за развитието на съвременното ни литература.“

 

Васил Георгиев  работи като адвокат и преподавател по правни науки.

В същото време е един от най-четените, оригинални и модерни  съвременни български писатели. Носител е на две от най-престижните литературни награди – „Хеликон“ 2011 – за сборника с разкази „Деград“ и „Български роман на годината“  –  2013 –  за „Апарат“. Новата му книга  – „Екс орбита“ е иронична антиутопия, към която ни тласкат съвременната масова култура и политика. В същото време „Екс орбита“ е увлекателен и динамичен биопънк роман.

Александър Чобанов работи като сценарист на телевизионните сериали „Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“ и др. Автор е на няколко книги, сред които сборника с разкази „Колекция 18“, който през 2008 г. печели голямата награда „Южна пролет“ за дебют на годината. През 2013 г. под знака на ИК „Хермес“ излезе романът му „Хлапета“, а през 2015 сборникът с разкази „Квантова градина“.

Иван Русланов  работи като журналист в БНР. Той е един от най-младите и талантливи автори на „Хермес“. Новата му книга „Среднощни светлини“ е роман за истинското в хората. За това, което остава от нас след една несподелена любов. И за всичко, което пропускаме, докато се опитваме да постигнем намеренията си. Защото понякога трябва просто да поспрем и да обичаме.