Loading Map....

Дата/час
10/04/2014
18:00 - 19:00

Място
Дом на културата Борис Христов
Гладстон 15
Пловдив

Категория


 Среща-разговор с Мартина Вачкова и Юрий Дачев

Дом на културата „Борис Христов“ и
ИК Жанет 45 имат удоволствието да Ви поканят

на среща-разговор с Мартина Вачкова и Юрий Дачев

10 април 2014 г., четвъртък, 18:00 часа
Дом на културата „Борис Христов“
конферентна зала, ул. Гладстон № 15

Григор Вачков – обичан, щедър, силен, немногословен, открит, тайнствен, с изпънати рамене крачи през страниците на тази книга. В нея няма пълзене по биографична последователност и рецензентски редове за прекрасните му роли. Тя е опит, чрез осветени спомени и кадри, да настигнем мъжкото време, което донесе с присъствието си. Писма, дневници, неизвестни събития, премълчани или недовършени признания за големия български актьор събират надежда, че „последното лято“ на това мъжко време не се е изнизало. И че близо пред нас, като през прорасла родопска пътека, разсича тръните човекът, който твърдеше: „При мен всичко беше просто!“.
Тази книга бе посветена на 80-годишнината от рождението на Григор Вачков.
Нейните автори са признателни на всички, които честно и обичливо, с написани или изречени думи, помогнаха за създаването `и.

Тя излиза благодарение на Столична програма „Култура“.
За да бъде прибавен към изданието записът на спектакъла „Ние, духовата музика“, заслугата е на отзивчивото ръководство на БНТ и на наследниците на авторите.

За да има паметник на Григор Вачков, благодарим на големия български скулптор Емил Попов за безкористния жест на неговото създаване, на Владимир Житненски за дарителската щедрост, направила възможно отливането му, на академик Светлин Русев – за неизменната подкрепа.

Този паметник намери своето място в сърцето на София благодарение на кмета на София Йорданка Фандъкова, чието внимание към паметта за големите личности в българската култура ще запомним.