Loading Map....

Дата/час
20/05/2018
16:30 - 18:00

Място
Кафене STARBUCKS в Sofia Ring Mall
ул. "Околовръстен път" 214
София

Категория


STARBUCKS посреща звездите от Фермата 3 Калоян Димитров-Ballan и Иван Сапунджиев и техния първи съвместен роман „Докога ще чакаме бащите“

На 20 май от 16,30 в кафене STARBUCKS в Sofia Ring Mall двамата съратници от риалити формата, а днес и съавтори, ще очакват всички, които искат да поговорят с тях за дома, детството и всички останали теми в „Докога ще чакаме бащите“, да получат автограф или просто да се снимат със своите любимци.

Организирана съвместно със Starbucks и сайта „Аз чета“, това ще е първата от поредица срещи с автограф, които издателство „Софтпрес“ ще проведе в страната за почитателите на Иван и Калоян.

Историята на тяхното запознанство е добре известна – Иван и Калоян се срещат по време на участието си във „Фермата“. Пред погледа на цяла България между тях бързо се заражда истинско приятелство, основано на общ мироглед и ценности.

След излизането им от риалити формата, където Калоян достига до финал, приятелството между двамата се задълбочава. Задълбочават се и темите на честите им разговори – семейството и отговорностите, миналото и бъдещето, целите и амбициите, важните неща в живота. Така постепенно се ражда идеята за романа „Докога ще чакаме бащите“. Донякъде базирана на реалната житейска история на Калоян, книгата е топла и разтърсваща история за деца и възрастни, която преоткрива корените на българското.

„За нас е удоволствие да посрещнем авторите на романа и техните почитатели в Starbucks, като вярваме, че ще създадем за тях приятна възможност за споделяне и общуване. Нашата компания традиционно насърчава четенето и с времето се е превърнала в символ на приятно прекарано време с книга. Също така тази година в глобален план работата ни в полза на обществото е насочена към образованието и дейностите по осигуряване на равен достъп до него. Затова се надяваме, че с участието си в подобни инициативи ще подкрепим културата на четене в България и ще привлечем все повече млади хора към литературата“ – казва Иван Георгиев, регионален мениджър на Starbucks България.

„Докога ще чакаме бащите“ е роман за цялото семейство – убеден е главният редактор на издателство „Софтпрес“ Димитър Риков. – Това е книга, която завързва скъсаните нишки между поколенията, носи носталгията, която възрастните изпитват към детството, но и идеализма, на който само младите хора като Калоян са способни. Изключително щастливи сме, че Иван, Калоян и техните герои от „Докога ще чакаме бащите“ станаха част от голямото семейство на „Софтпрес“, и сме сигурни, че това е книга, която всяко българско семейство ще обикне.“

„През годините основният приоритет на екипа на „Аз чета“ винаги е бил да среща читателите си с хубавите книги – те не просто описват живота, но и ни показват страните му, които може би пропускаме. И в този случай сме уверени, че партньорството със Starbucks и „Софтпрес“ ще помогне на едно важно издание да достигне до още повече читатели, а на феновете на Калоян Димитров и Иван Сапунджиев – да се докоснат до тяхната книга в наистина уютна обстановка“ – казва Александър Кръстев, създателят на най-големия сайт за книги и четене в България „Аз чета“.

 

За Starbucks

Американската верига за кафе Starbucks стартира през 1971 г. в Сиатъл с продажба на кафе, чай и подправки. Днес компанията притежава над 27 хиляди локации в повече от 70 държави. В България тя е представена от AmRest, най-голямата независима компания, оперираща с ресторанти в Централна и Източна Европа.

Целта на Starbucks е да предлага кафе с най-високите стандарти за качество, с етично закупуване и отговорни практики за отглеждане. Експертите на компанията пътуват до фермите в Латинска Америка, Африка и Азия, за да изберат най-добрите зърна кафе от вида Арабика, и подчертават техните богати вкусове и аромати чрез специалното изпичане – Starbucks roast.

В България първото заведение Starbucks отвори врати през 2008 г. на ул. „Гурко“ 62. Днес обектите вече са осем – шест в София и два в Бургас.

За „Аз чета“

„Аз чета” (www.AzCheta.com) е най-голямата българска онлайн медия за книги и четене. С изградената общност от няколко десетки хиляди потребители, сайтът е основен източник на информация за най-новото в света на книгите в българското интернет пространство и партньор на най-големите инициативи у нас, свързани с книгите и четенето. „Аз чета“ е носител на Националната награда за литература „Христо Г. Данов“ за електронно издание за 2017 г.

За „Софтпрес“

Издателство СОФТПРЕС е основано през 1994 година от студенти по информатика във ФМИ на СУ, които съзират необходимостта от качествена и достъпна специализирана литература за компютри, софтуер и програмиране. Първите книги на издателството помагат на няколко различни поколения да усвоят компютърната грамотност, работата с интернет и специализираните програми. В същото време СОФТПРЕС издава на български език и най-важните професионални заглавия от различни области на IT бранша.

Днес СОФТПРЕС е едно от най-големите издателства в България. Богатото портфолио на компанията включва над 1400 заглавия и напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога ни присъстват книги от всички области и жанрове, които читателите купуват за удоволствие и забавление и постепенно превръщат в семейна библиотека.