Loading Map....

Дата/час
11/03/2017
18:00 - 19:30

Място
бар Flip Flop
ул. Оборище № 61
София

Категория


“Стигнахме дотук с автора” – прочит на съвременна българска литература

“Стигнахме дотук с автора” – прочит на съвременна българска литература със специалното участие на Ангел Игов за романа “Кротките”.

Фондация „За Оборище” ви провокира да тръгнем на пътешествие сред съвременната българска литература. По пътя на непознати посоки и далечни хоризонти ще ни преведе лично авторът, а докъде ще стигнем ще разберем на 11-ти март.

Отправната точка е бар Flip Flop, а наш пътеводител е Ангел Игов * (български писател, литературен критик, преводач и културен журналист).

Лично той ще ни преведе по страниците на романа “Кротките”** носител на наградата „Христо Г. Данов”.  Единодушно окачествен от критиката като един от най-силните съвременни български романи, излизали последните години. “Това е книга за време на еуфория и време на страх, време на вяра и време на мерзост, време на ярост, наречена „революционна“, и време на обикновена подлост.” Христо Карастоянов

В неформална обстановка ще преминем през избрани откъси от романа, като можем да се подкрепим със специална селекция от “Литературни коктейли”.

Инициативата за срещи със съвременните автори и техните произведения е пряко свързана и в подкрепа на проект “Библиотека Между листата” на Фондация “За Оборище”, която стартира в края на лятото на 2012 г. с изграждането на една от първите свободни библиотеки за четене на открито в София. Първият социално-културен експеримент на територията на парка на Военна академия, последван  от още три библиотеки със свободен достъп в града. Всяка инсталация е създавана в колаборация с различни млади артисти и цялостната изработка и решения са оставяни на тяхната творческа фантазия.

“Стигнахме до тук с автора” е събитие в подкрепа на съвременната българска литература и свободните библиотеки из града, което и ще събира средства за реализацията на нова, 5-та библиотека на територията на парка  “Докторски паметник”.

На събитието също така ще можете да закупите “Кротките” и други специално избрани от автора заглавия на книги от издателствата “ФАМА” и “Жанет 45”.